X
Cortes de Cima TintoSpar
50%

Cortes de Cima Tinto

DKK 199,00DKK 99,00 pr. FL. ved køb af 3 
Antal
Spansk af smag. Portugisisk i pris.

Vinen kommer fra Alentejano i det sydlige Portugal. Her nyder den godt af lange  somre med varme dage (der sikrer moden frugt), og svale aftener hvor vinen falder til ro (og dermed kan bevare friskheden). Vinen er lavet på Aragonez (30%), Syrah (30%), Touriga Nacional (15%), Petit Verdot (10%), Alicante Bouschet (10%) and Cabernet Sauvignon (5%)  - altså også en druekombination der kræver masser af sol og varme, for at kunne lykkes. Vinen fadlagres i 12 måneder, før den kommer på flaske. Lagringen er ej heller tilfældig, da man har valgt at 80% af vinen skal ligge på franske egetreæfade og 20% på amerikanske fade. De franske fade giver krydderi, tørhed og struktur, mens de amerikanske i større stil bidrager med bløde strejf af varm vanilje og bløde tanniner. Vinen er kraftig, mørk, krydret og har en lang vedholdende eftersmag, hvor de bløde tanniner og det runde strejf af vanilje virkelig gør indtryk. Vinen er fra 2016, der viste sig at blive en god årgang smagsmæssigt i Alentejano. Vinbønderne oplevede desværre ikke verdens største høst, men det de høstede, havde en høj kvalitet.

Øverst skrev jeg, at smagen var spansk, men prisen portugisisk.Det skal forståes således, at brugen af Tempranillo-druen i kombination med både franske og amerikanske fade gør, at ens tanker ledes hen på Ribera del Duero i Spaninen.  Ribera del Duero er blandt Spaniens dyreste områder at købe vin fra, og de producerer bestemt også nogle gode af slagsen. Prisen er portugisisk, da vi kvaliteten af denne vi taget in mente, ikke nærmer os de priser man havde set, såfremt vinenen havde være fra Ribera del Duero. 

Vinen går fantastisk godt til rødt kød, herunder braiseret lam og okse.
Ingen varer
til top