X
Quercus Pinot Gris

Quercus Pinot Gris

DKK 99,00DKK 85,00 pr. stk. ved køb af 3 
Antal
 
Dejligt frisk og læskende Pinot Gris fra Slovenien.

Hvidvinen består udelukkende af Pinot Grigio. I farven er den strågul, og i duften mødes man af friske citrusdufte med let sødme og lidt kant. I munden er den fyldig, og smagen af citrusfrugter afsluttes fløjlsblødt og behageligt. Der er tale om en frisk vin, der udelukkende har været modnet på ståltanke. Står foretten til nytårsaften på tuntatar eller anden mager fisk, går du absolut ikke galt i byen, hvis måltidet akkompagneres af denne slovenske fætter.
Servér den ved 8-10 grader.
Det slovenske område Brda grænser op til Italien, og vidste man ikke bedre, ville man fristes til at tro, at det det lå i netop Italien eller måske Frankrig. De frodigt bevoksede, bløde bakker bølger sig på charmerende vis gennem det slovenske landskab, og jorden nærmest kalder på vinstokke. De findes da også i høj grad i området, hvor Vinkooperativet Klet Brda, der blev dannet tilbage i 1922, understreger den kærlighed til vin, som har hersket i området igennem flere generationer.

Kooperativet består i dag af i alt 480 familier, der hver ejer 2-3 hektar jord, som de sirligt passer og plejer. Hver enkelt familie er en brik i det store puslespil, og de yder alle et vigtigt bidrag til vinene, som produceres på blends af druer fra de forskellige gårde.
De svært fremkommelige bakker umuliggør praktisk talt nogen former for maskinelle hjælpemidler, og derfor foregår langt det meste af produktionen på gammeldags manér ved håndkraft. Det gør sig også gældende ved høstningen af druerne, og derfor er kvaliteten af vinene i top.

Der findes ingen varer i samme kategori som denne
til top