X

Immortalis Garnacha

DKK159,00
DKK 100,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Julevinen i SMAGFØRST skal kunne lidt af hvert. Vi mener nemlig ikke, at vinen kun skal passe til julemaden d. 24. december. Vi mener, at vinen også skal kunne sprede glæde og god smag, ved hyggelige stunder og gedigen hygge, op til. Julevinen skal altså både have format og kant, for at imødekomme julemaden, men også vise en umiddelbar letdrikkeligthed, som skaber velvære og varme i ud i fingerspidserne. Og det er altså ikke alle vine der kan det. Slet ikke. 


Verdens hårdeste job...

Årets Julevin - Immortalis Garnacha slap gennem nåleøjet ubesværet. Ganske enkelt. Nogle gange er den der bare, og man ved det ved første slurk.
Lars og jeg har smagt en frygtelig masse vine løbende (og også nogle gange, en del i en bunke) - ja, vi har et frygteligt job. - Men nogen skal jo gøre det, så du kan få den helt rigtige vin til dig og din familie. 

Ved den allersidste ombæring af vine, vi skulle smage på, stod en kending. Eller i hvert tilfælde en, der lignede noget, vi allerede kendte. Søster-vinen til sidste års julevin, havde fundet vej til vores smagning. Vi må indrømme, at vi var lidt skeptiske, da vi jo var så utrolig glade for vinen sidste år, og det nye skud på stammen derfor havde en masse af leve op til. -Og var det måske lige som med film: 2'eren er bare aldrig så god som 1'eren?   Men hvordan smager bæstet så?

Godt! 2'eren bestod med bravour. Man kan sagtens smage, at de to vine er i familie, men også at de har hver deres fortælling, at fortælle. Årets Julevin: Immortalis - Garnacha, er en umådelig blød, saftig og dyb affære. Den er lidt mindre krydret end søster-vinen, men dette bidrager blot til en mere umiddelbar letdrikkelighed, hvor man i smagen fornemmer masser af brombær, vanilje, læder og lunt cedertræ. Vinen er frugtig, og har en fin kant af bløde tanniner (den følelse, når man får en let tørhed i munden i eftersmagen). Vinen er kraftig, letkrydret, og har en snert af boysenbær-frugt og sødme i eftersmagen. -Og netop denne frugtige, lette sødme er så uendelig god til de søde indslag i julemåltidet, men gør samtidig vinen letdrikkelig for sig selv. Vinen er lavet på ren Garnacha (også bedre kendt som Grenache), og kommer fra Calatayud ca. 90 km fra Zaragoza i det nordlige Spanien. Alle druer er håndplukkede, og kommer udelukkende fra gamle vinstokke. Disse to hensyn er begge taget for, at skabe den bedst mulige vin, med største renhed i smagen.Men er gamle vinstokke, ikke bare trætte vinstokke?

-Nej, overhovedet ikke. Gamle vinstokke er vejen frem, når man gerne vil lave karaktérfyldte, dybe og kraftige vine. I vinverdenen er det et velkendt fænomen, at gamle stokke ikke producerer så megen frugt (og derfor ikke altid er så rentabel for vinbonden). -MEN det udbytte der er, det er smagfuldt og intenst. Så altså, lidt, men godt. Desværre er det oftest sådan, at med gamle vinstokke følger en høj pris. - Hvilket normalt også gjorde sig gældende for Årets Julevin, men ikke, når den er sat ned med hele 47%.
Aldeya Garnacha
DKK89,00
DKK 70,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Mesta Tempranillo, ØKO
DKK89,00
DKK 69,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
LAN Rioja Reserva Magnum 1,5L Spar
50%
LAN Rioja Reserva Magnum 1,5L
DKK279,00 DKK139,00
Vino de Montaña - Garnacha
DKK149,00
DKK 119,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Immortalis - Monastrell
DKK159,00
DKK 100,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Immortalis Garnacha
DKK159,00
DKK 100,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Zarus Crianza
DKK159,00
DKK 130,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
til top

er du over 18 år?

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer som indeholder alkohol hos Smagførst ApS

Regler for salg af Alkohol & Tobak


Det er ikke tilladt at sælge:

  • Tobak til unge under 18 år
  • e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år
  • Alkohol på 16,5 % eller derover til unge under 18 år
  • Alkohol under 16,5 % til unge under 16 år