X
Croix de Pérenne Bordeaux 2018
DKK 225,00DKK 95,00 pr. FL. ved køb af 12
En appelsin i turbanen? For godt til at være sandt? Held?
- Vi har svært ved at bestemme os for, hvad er tilfældet. - én ting er dog sikkert sikkert: Vi har fået fingrene i et parti Bordeaux fra 2018, hvor vi sjældent har set så megen kvalitet for pengene i dette område. Ganske enkelt.
- Men er prisen på 225,- pr. fl. ikke ALT for høj?
Nej, det er den ikke. Faktisk lå prisen på 225,- pr. fl., da en anden stor vinhandlerkæde havde vinen i fast sortiment for nogle år siden. Og for jer, der ikke drikker så meget Bordeaux (fordi det er blevet svine-dyrt), så skal vi oplyse, at man sjældent får noget, der er værd at drikke til under 200,-. Bordeaux er nemlig et område, der ganske konsekvent producerer flere af verdens dyreste vine.
Hvorfor er den så billig?
Tilbage i 2016 blev vinslottet Château Pérenne købt af en millardær. En millardær der tilsyneladende var ligeglad med at tjene penge på hans seneste impulskøb. Han stoppede i hvert tilfælde for alt salg (hvorfor vides ikke - excentriske millardærer kan jo gøre, hvad der passer dem :) For nylig ombestemte han sig dog, og åbnede for sluserne (måske fordi havde indset, at gemme årgang på årgang, uden at sælge noget, ikke betaler regningerne). For at skabe plads i kælderen blev priserne sat ned - derfor er den så billig.
Hvordan smager den?
Den smager rigtig godt. Den smager af klassisk Bordeaux, men med ekstra fylde, krop og frugt. Men for pokker - vinen hamrer igennem på 15,5 % (ja, du læste rigtigt 15,5%), så der er altså masser af dejlig velsmag pakket i flasken. Vinen er lavet på 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc, og derfor helt klassisk i sin undfangelse. Vinen smager flot og frugtigt af blomme & solbær. Vinen har god mundfylde og lang eftersmag. I eftersmagen fornemmer man især nogle jordede-noter - ja, faktisk noget helt animalsk ala røget flæsk, læder og stald. Vinen har et blidt, men bestemt, tannin-bid fra fadlagringen, der tørrer gummerne let ud. Denne kvalitet er indelysende ift. de gastronomisk kvaliteter vinen har. Vinen vil smage fantastisk sammen med rødt kød - eksempelvis en velgrillet ribeye-steak serveret med flødestuvede kantareller og pommes duchesse.
2018
- Kan en overskrift godt bare være et årstal? - Ja, det kan det, når vi taler om Bordeaux i 2018. Netop denne årgang, er en af de bedste i nyere tid, ja faktisk skændes vinnørder om 2018, 1959 , 1982 eller 1989 er bedst gennem de sidste ca. 100 år. Og James Suckling (en velrenommeret anmelder) skriver: 'I think it could turn out to be an all-time great' - Av min arm...(!) Og ganske kort betyder en god årgang, at vinens smag og potentiale for lagring er i top. Så skulle du bestemme dig for at købe en kasse, og gemme et par flasker, garanterer vi, at oplevelsen kun bliver bedre over de næste år.
HUSK: Bestiller du 6 flasker, får den allerbedste pris, og vinen leveres i den originale trækasse fra vinslottet
- Vi har svært ved at bestemme os for, hvad er tilfældet. - én ting er dog sikkert sikkert: Vi har fået fingrene i et parti Bordeaux fra 2018, hvor vi sjældent har set så megen kvalitet for pengene i dette område. Ganske enkelt.
- Men er prisen på 225,- pr. fl. ikke ALT for høj?
Nej, det er den ikke. Faktisk lå prisen på 225,- pr. fl., da en anden stor vinhandlerkæde havde vinen i fast sortiment for nogle år siden. Og for jer, der ikke drikker så meget Bordeaux (fordi det er blevet svine-dyrt), så skal vi oplyse, at man sjældent får noget, der er værd at drikke til under 200,-. Bordeaux er nemlig et område, der ganske konsekvent producerer flere af verdens dyreste vine.
Hvorfor er den så billig?
Tilbage i 2016 blev vinslottet Château Pérenne købt af en millardær. En millardær der tilsyneladende var ligeglad med at tjene penge på hans seneste impulskøb. Han stoppede i hvert tilfælde for alt salg (hvorfor vides ikke - excentriske millardærer kan jo gøre, hvad der passer dem :) For nylig ombestemte han sig dog, og åbnede for sluserne (måske fordi havde indset, at gemme årgang på årgang, uden at sælge noget, ikke betaler regningerne). For at skabe plads i kælderen blev priserne sat ned - derfor er den så billig.
Hvordan smager den?
Den smager rigtig godt. Den smager af klassisk Bordeaux, men med ekstra fylde, krop og frugt. Men for pokker - vinen hamrer igennem på 15,5 % (ja, du læste rigtigt 15,5%), så der er altså masser af dejlig velsmag pakket i flasken. Vinen er lavet på 85% Merlot, 13% Cabernet Sauvignon, 1% Malbec og 1% Cabernet Franc, og derfor helt klassisk i sin undfangelse. Vinen smager flot og frugtigt af blomme & solbær. Vinen har god mundfylde og lang eftersmag. I eftersmagen fornemmer man især nogle jordede-noter - ja, faktisk noget helt animalsk ala røget flæsk, læder og stald. Vinen har et blidt, men bestemt, tannin-bid fra fadlagringen, der tørrer gummerne let ud. Denne kvalitet er indelysende ift. de gastronomisk kvaliteter vinen har. Vinen vil smage fantastisk sammen med rødt kød - eksempelvis en velgrillet ribeye-steak serveret med flødestuvede kantareller og pommes duchesse.
2018
- Kan en overskrift godt bare være et årstal? - Ja, det kan det, når vi taler om Bordeaux i 2018. Netop denne årgang, er en af de bedste i nyere tid, ja faktisk skændes vinnørder om 2018, 1959 , 1982 eller 1989 er bedst gennem de sidste ca. 100 år. Og James Suckling (en velrenommeret anmelder) skriver: 'I think it could turn out to be an all-time great' - Av min arm...(!) Og ganske kort betyder en god årgang, at vinens smag og potentiale for lagring er i top. Så skulle du bestemme dig for at købe en kasse, og gemme et par flasker, garanterer vi, at oplevelsen kun bliver bedre over de næste år.
HUSK: Bestiller du 6 flasker, får den allerbedste pris, og vinen leveres i den originale trækasse fra vinslottet
Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på Smagførst.dk og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at benytte Smagførst.dk accepterer du vores brug af cookies.