X
Månedens rom: De 3 øer Månedens rom: De 3 øer Spar
26%

Månedens rom: De 3 øer

DKK349,00 DKK259,00
Antal
Storladen

Er det første ord, der falder mig ind, når jeg tænker på det smagsindtryk Månedens Rom har efterladt mig med. Faktisk skal Lars fra butikken have al ros for at finde den specielle, lækre og møghamrende indbydende rom. Smagsindtrykket får du om lidt, for jeg bliver lige nødt til at introducere rommen først.
Hvor kommer rommen fra?

Rommen er et udtryk for moderne romkunst, hvor man ikke lader sig diktere af romme fra en enkelt aftapper/producent, men i stedet blander dem. En romkunst hvor dygtige master blendere (dem der laver rom) rejser verden rundt, for at finde de helt rigtige romfade til deres rom-projekter. Og sammensætningen hér er umage. Det skal master blenderen have. - Jeg tror aldrig, jeg før har smagt en rom, hvor disse tre romnationer er blevet blendet (blandet). Master blenderen har valgt tre fremstående, men meget forskellige romnationer, nemlig: Mauritius, Jamiaca & Trinidad. Er det så en masse skrammel-rom, der er blendet sammen?

Nej, det er det ikke. Faktisk overhovedet ikke. Ret ofte, når vi smager blendede romme fra forskellige romnationer, er rommene blevet kombineret på en måde, hvor man har svært ved at smage hvor rommene er fra. Og tit er det faktisk ganske fint, da reslutaterne kan være lige-til-romme til en god pris. MEN i dette tilfælde kan man faktisk smage udtrykket fra hver af de tre nationer på én gang. Og der er altså ret flot klaret.
Kommer du nogensinde til at forklare 'storladen'?

Ja, undskyld - nogle gange stikker det lidt af for mig, når jeg først begynder, at skrive om de gode sager. Rommen er storladen, fordi udtrykket er voldsomt smagfuldt, cremet, rundt og sødmefuldt - men dog velafbalanceret og spændende - på én om samme tid. Rommen efterlader altså noget af et indtryk.Smagen

Som skrevet er det faktisk muligt, at smage de tre forskellige romnationers bidrag i smagen. Jamaica er den tydeligste smagsgiver, hvor man især fanger noter af petroleum, gummi (begge på en lækker måde, altså), mazarin & overmoden banan. Fra Trinidad får vi bidraget af lidt mynte, limeskal og muskatnød. Slutteligt giver Mauritius os nogle dybe, mørke noter af ristede nødder, mørk chokolade og tobak. Noterne er ganske vedholdende i eftersmagen, og selvom de er mange, er de velplacerede, og falder som velkomponerede noder i en symfoni. Selvom det måske kan være svært, at smage dem alle som ganske almindelig romdrikker, så er flere af noterne så tydelige, at du helt sikkert vil fange dem.A.H. Riise 'look-alike'

Da min butikschef Lars skulle forklare mig om rommen, forinden jeg smagte den, sagde han, at den smagte af A.H. Riises Navy.-aftapning. Og allerede der, var det ret spændende, da A.H. Riise laver nogle uhyre populære romme (dog en del dyrere end 'De tre øer'). Riise blander dog typisk ikke deres romme fra forskellige lande, men frembringer de sammenlignelige smagsnoter ved at lagre deres romme på alverdens forskellige vin- og likørfade. Og jeg må faktisk give Lars ret - rommen smager af Riises Navy-aftapning. - Måske bare lidt mindre sød, og med en smule mere kant og krydderi, men lighedene er der bestemt. Hvem skal købe den?

Det skal romfans, der kan lide den sødmefulde ende af romskalaen, hvor de sætter pris på de fede 'bamsede' sider af rom. Er du typen, der synes, at en rom er lækker efter (eller til desserten), så er denne helt sikkert også noget for dig. 


God fornøjelse.


Gosling's Ginger Beer
DKK20,00
DKK 16,67 pr. FL. ved køb af 6
Antal
Vis vare
Fever Tree Ginger Beer 50cl
DKK30,00
Antal
Vis vare
Plantation 3 Star White
DKK199,00
Antal
Vis vare
Abuelo 7 y
DKK249,00
Antal
Vis vare
Gosling's Black Seal Rum
DKK249,00
Antal
Vis vare
Smith & gross. Jamaica rum
DKK249,00
Antal
Vis vare
Clement Select Barrel
DKK299,00
Plantation Guatemala & Belize Gran Aneja
DKK299,00
Antal
Vis vare
Rum Nation - Panama 10 års
DKK325,00
Antal
Vis vare
Plantation Pineapple Rum
DKK329,00
Antal
Vis vare
Abuelo 12 y
DKK339,00
Antal
Vis vare
Compagnie des Indes - Latino
DKK349,00
Antal
Vis vare
Don papa
DKK349,00
Compagnie des Indes - Jamaica 43%
DKK375,00
Antal
Vis vare
A.H. Riise X.O
DKK399,00
Antal
Vis vare
Plantation 20th Anniversary
DKK399,00
Antal
Vis vare
A.H. Riise Navy 55%
DKK469,00
Antal
Vis vare
Hampden Estate 8 års
DKK499,00
Antal
Vis vare
Kaniche XO
DKK525,00
Antal
Vis vare
Rhum J.M. XO
DKK549,00
Antal
Vis vare
til top

er du over 18 år?

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer som indeholder alkohol hos Smagførst ApS

Regler for salg af Alkohol & Tobak


Det er ikke tilladt at sælge:

  • Tobak til unge under 18 år
  • e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år
  • Alkohol på 16,5 % eller derover til unge under 18 år
  • Alkohol under 16,5 % til unge under 16 år