X

Finca San Martin Crianza

DKK150,00
DKK 99,00 pr. stk. ved køb af 12
Antal
#58 i verden
Vi har sørme fået fingrene i et parti på 222 flasker toplækker Rioja-rødvin, som vi sælger til Danmarks laveste pris, hvis du napper en kasse. Og selvom vi ikke er typerne der hænger os for meget i anmeldeser, så må vi indrømme, at der er noget over denne vin. Det velrenommerede vintidsskrift Wine Spectator sagde tilbage i 2015, at årgang 2013 (samme årgang, som vi nu sælger), var et pivhamrende godt glas vino (det var ikke præcis sådan de skrev det, men vi har kogt essensen ned til jer ?? De gik faktisk så langt, at de smed årgang 2013 på deres liste over de 100 bedste vine dette år. -Og det er altså vel at mærke en vin, man faktisk kan købe til menneskepenge.

Lidt om vinen
Vinen er klassisk, men med et moderne præg, og kommer fra Rioja-området i det nordlige Spanien. Vinen er lavet på 100% Tempranillo, og er af typen Crianza, hvilket i dette tilfælde dækker over en generøs fadlagring på 16 måneder (60 % af vinen blev lagret på nye amerikanske fade, og 40% på franske egefade). Derefter er vinen holdt på flasken i 12 måneder, før den frigives. Men dette er jo bare starten, venner. Vinen er fra 2013, så den har altså ligget på flasken lige under 7 år efter fadlagringen. Det er dermed en halvgammel svinger, vi har at gøre med her (men den har stadig masser af liv, og behøves ikke drikkes de næste par år - selvom det nok bliver svært at lade være).

Sådan smager den
Ikke alle vine kan lagres med fordel - ja, nogle kan faktisk slet ikke holde til det. Denne vin er skabt til det, og har taget meget flot imod de sidste 8 års lagring, og præsenterer sig nu i topform. Den før rubinrøde farve, er mærket af tidens tand, og er nu begyndt, at vise en flot rusten rødbrun farve i kanten, når man hælder glasset lidt på skrå. -Og smagen af alder er bestemt også at finde i vinen. Allerede fra man hælder den op, kan man dufte tørrede frugtnoter som blomme, sveske & rosin. Vinen har også et krydret og lunt element, hvor den lange fadlagring skinner flot igennem. Her fanges især noter af tobak, læder, og vanlije. Smagen er ganske kraftig, men ikke for kraftig - man fornemmer faktisk lidt friskhed i eftersmagen, der suppleres flot af bløde tanniner, der giver en lang og vedholdende eftersmag. Vinen er meget harmonisk, veldrejet og kompleks, og gør præcis dét, man forventer af en god Rioja, der er blevet forkæklet med lang lagring. 

En madvin
Som jeg lige har været inde på, har vi at gøre med en kraftig vin, der har et markant fadpræg. Vinen er derfor virkelig velegnet til den tungere gastronomi, hvor også fede elementer indgår. - Vinen vil eksempelvis være helt perfekt til grillet lammekølle, braiseret oksekød & grissebasse fra stegesoen.
Yoga-vin Rød (ØKO) Spar
22%
Yoga-vin Rød (ØKO)
DKK89,00 DKK69,00
Antal
Vis vare
Aldeya Garnacha
DKK89,00
DKK 70,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Mesta Tempranillo, ØKO
DKK89,00
DKK 69,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Vino de Montaña - Garnacha
DKK149,00
DKK 119,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Finca San Martin Crianza
DKK150,00
DKK 99,00 pr. stk. ved køb af 12
Antal
Vis vare
Immortalis - Monastrell
DKK159,00
DKK 100,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Zarus Crianza
DKK159,00
DKK 130,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
til top

er du over 18 år?

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer som indeholder alkohol hos Smagførst ApS

Regler for salg af Alkohol & Tobak


Det er ikke tilladt at sælge:

  • Tobak til unge under 18 år
  • e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år
  • Alkohol på 16,5 % eller derover til unge under 18 år
  • Alkohol under 16,5 % til unge under 16 år