X

Historien om

Idéen
"Hvorfor skal andre diktere, hvad jeg skal synes smager godt?"

Det var den tanke, der udspillede sig i mit hoved, da jeg som ung og ambitiøs mand med hang til de gode kulinariske oplevelser, sad i min lejlighed med en flaske vin.

En flaske vin, jeg var blevet anbefalet, men som ikke smagte mig.

Den var for dyr.

For dårlig.

Langt fra pengene værd.

"Jeg vil have lov til at smage, før jeg køber – og det skal andre også have lov til!"

Idéen var født og havde allerede forplantet sig i mig. Eventyret var så småt begyndt.

Konceptet

Dagene i et garagelokale er talte, og i dag råder jeg og mine medarbejdere over tre fysiske butikker – og jeg kunne ikke være mere stolt af, hvor SMAGFØRST i øjeblikket befinder sig.

Men eventyret er langt fra slut.

Det er først lige begyndt!

Vi nyder at dele vores passion for den gode vin og spiritus med vores kunder og medlemmer af Vinklubben SMAGFØRST. Og i fremtiden har vi store ambitioner om at udvide til flere dele af landet, så så mange som muligt kan få glæde af at smage, før de køber.

For i sidste ende er det dine smagsløg, der er vigtigst, når du skal vælge vin. Din smag skal være i centrum.

Og det er den hos SMAGFØRST.

/Morten Stahl Pedersen

Historien
SMAGFØRST starter forsigtig op i maj 2009 i et garagelokale i en baggård på M.P Bruunsgade i Aarhus. Vil Aarhusianerne tage godt imod konceptet?

Det ville de.

August 2009
SMAGFØRST åbner den første rigtige butik på ca. 35 m2 på Hendrik Pontoppidans gade 2 i bydelen Frederiksbjerg i Aarhus.

April 2010 
Butik nummer 2 åbnes på Peder Skrams Gade 32 på Trøjborg i Aarhus N.

September 2010
Butik nummer 3 åbner på Rosenvangs Allé 186 i Højbjerg syd for Aarhus. Butikken ligger i forbindelse med mad-ud-af-huset butikken Mr. Mums.

September 2011
Butikken på Frederiksbjerg flytter til nye store og bedre beliggende lokaler på Jægergårdsgade 32 og udvider åbningstiderne, så der her kan handles fra 11 til 18 mandag-fredag og 11 til 15 om lørdagen.

Februar 2012
SMAGFØRSTs Vinbar begynder at have åbent hver fredag og lørdag aften fra 19 til 24. Den låner lokalerne af butikken på Jægergårdsgade 32, 8000 Aarhus C.

Maj 2012
SMAGFØRST fejrer 3 års fødselsdag og flytter den 16. maj butikken på Trøjborg, Aarhus N til nye store lokaler i Trøjborg Centeret. Åbningtiderne udvides, så de matcher butikken i Århus C´s. Butikken bliver med 150 m2 den hidtil største SMAGFØRST butik.

Oktober 2013
Første butik uden for Aarhus åbner i Vejle - på Mary´s smagstorv på gågaden. For første gang er der tænkt på indretningen - hylder og disk er bygget op af vintrækasser.

Juni 2014
4. butik åbnes. Denne gang i Købemnhavn - på Nørre farimagsgade 61 - tæt ved Torvehallerne på Israels Plads. Indrettet med lyst træ og gamle vintrækasser.

April 2015
De 2 Aarhusbutikker renoveres og indrettes med det nye look: lyst træ og gamle vintrækasser.

Maj 2015
Butikken i Vejle sælges til butikchefen Jesper og hedder nu Vinmanden Vejle. SMAGFØRST koncentrer sig herefter om Aarhus og København.

2016
Smagførst har et stabilt kundegrundlag og en masse trofaste vinklubsmedlemmer, som med jævne mellemrum handler i forretningen. Grundlaget for videre vækst skabes stille og roligt og generelt ser fremtiden lys ud for butikkerne.

 

til top