X

Vilano Roble 2018 Ribera del Duero (14%)

DKK100,00
DKK 72,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
En kendis
I SMAGFØRST fokuserer vi ikke på hvor vinen kommer fra. Den skal bare være god til pengene. - Og så er det i princippet lige meget om vinen kommer fra Bourgogne eller Bolgheri. Nogle gange kan man dog ikke komme uden om, at et område kan et eller andet, og at rigtig mange vine herfra bare fungerer. Sådan er det med Ribera del Duero i det centrale Nordspanien. Det er et område vi altid har vin fra. Èt er den konstante efterspørgsel på vinene, noget andet er om man kan finde noget godt til pengene. Og det er ikke altid lige nemt. Ribera del Duero er nemlig lidt af en kendis, der er kendt for kraftige, mørke og veldrejede vine. 

Ret besværligt
Ribera del Duero har nogle af den nordlige halvkugles højest beliggende vinmarker. Mange ligger ca. 800 meter oppe, mens dem i toppen først findes omkring 1100 meter over havets overflade. Selvom sommerdagene til tider sniger op over 40 grader, er modningsperioden for druerne lang. Nætterne er nemlig gasnke kolde oppe i højderne. Dertil kommer at jorden, stokkene vokser i, er ganske mager og stenet, hvilket giver et lavt udbytte. -Nå ja, og samme stokke på markerne, er generelt også ret gamle, hvilket yderligere reducerer mængden af druer der kan høstes...! 

Besværet værd
Vinbønderne er dog ikke nogle stakler, når de går og arbejder i højden i den varme eftermiddagsol, med udsigt til lavt udbytte pr. vinstok. Arbejdet er nemlig besværet værd, for vinene bliver komplekse, tætte og harmoniske (og henter generelt en ret høj pris hjem). Når en vinstok vokser i en jord, hvor stokken skal kæmpe for at bære frugt, bliver frugten dét mere kraftig og smagfuld. Og den lange modningsperiode giver friskhed, syre og balanceret frugtsmag. 

Lidt om vinen
Vilano Roble - Ribera del Duero er lavet på 100% Tempranillo-druer, der er høstet i 2018. Vinen er blevet fermenteret op til 14% alkohol, hvilket skaber en god balance mellem krop, frugt og friskhed. Vinen har kortvarigt ligget på amerikanske egetræsfade (3 mdr.), hvilket har været nok til at give vinen et blødt strejf af vanilje. Vinen er ungdommelig af karakter, hvilket er gjort med fuldt overlæg, da vinbonden har ønsket at præsentere en kraftig, men frugtig vin, med en spændstig friskhed over sig. Vinen er fyldig, og har bløde tanniner, samt en dejlig vedholdende eftersmag af især brombær, solbær, læder og egetræ. Vinen er som skabt til efterårets simreretter, og kan også sagtens nydes for sig selv.
Aldeya Garnacha
DKK89,00
DKK 70,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Mesta Tempranillo, ØKO
DKK89,00
DKK 69,00 pr. stk. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Vilano Roble 2018 Ribera del Duero (14%)
DKK100,00
DKK 72,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Vinos Valtuille Pago de Valdoneje (14%)
DKK115,00
DKK 99,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Vino de Montaña - Garnacha
DKK149,00
DKK 119,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Immortalis - Monastrell
DKK159,00
DKK 85,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
Zarus Crianza
DKK159,00
DKK 130,00 pr. FL. ved køb af 3
Antal
Vis vare
til top

er du over 18 år?

Du skal være fyldt 18 år for at købe varer som indeholder alkohol hos Smagførst ApS

Regler for salg af Alkohol & Tobak


Det er ikke tilladt at sælge:

  • Tobak til unge under 18 år
  • e-cigaretter med eller uden nikotin til unge under 18 år
  • Alkohol på 16,5 % eller derover til unge under 18 år
  • Alkohol under 16,5 % til unge under 16 år